• Nr. 1 verkeersborden webshop
 • Supersnelle levering
 • Korting bij directe betaling
 • Hoge klanttevredenheid
 • Snelle levering, ook bij maatwerk!

Zo worden verkeersborden gemaakt

Aluminium verkeersborden

In België zijn er regels waar een officieel verkeersbord aan moet voldoen. Deze regels vinden we terug in het SB250 bestek. Verkeersborden zien er daardoor ook allemaal hetzelfde uit. Niet alleen de opdruk is gelijk maar ook het bord waar de print op gekleeft is.

 1. aluminium basisbord
 2. reflecterende folie
 3. eco-solvente print

 4. anti-graffiti toplaag

 5. snijden en walsen 

1. Aluminium plaatmateriaal als basis

Het basisbord wordt gemaakt van het metaal aluminium. Het aluminium wordt vanuit de staalfabriek geleverd als grote platen van 2mm dik. Uit de plaat aluminium wordt de vorm van een verkeersbord met een lasercutter gesneden tot op de millimeter nauwkeurig. In deze vorm wordt er in alle vier hoeken een kleine uitsparing voorzien.

Daarna worden alle vier de zijkanten met een plooibank twee keer haaks omgeplooid en worden er in de uitsparingen in de hoeken een hoekstuk gelast zodat een stevig bord ontstaat. Vervolgens wordt er achteraan het bord een glijprofiel gepuntlast om het bord later te kunnen bevesitigen. het aantal glijprofielen hangt af van de grote van het bord. Tot slot wordt het bord aan de achterkant in het grijs of oranje gepedercoat en wordt de voorzijde in blauw, rood of wit gecoat. Dit noemen wij een SB250 bord (zoals voorgeschreven door de Vlaamse Overheid). Ronde borden krijgen door het gebruik van een andere machine een omgeplooide rand.

2. Retro reflecterende folie

Op het bord wordt een ‘sticker’ gepkleeft van speciaal reflecterende folie. De reflecterende folie leveren wij in twee kwaliteiten, klasse 3 en klasse 1.

Klasse 3 - Maximale reflectie
Deze retro-reflecterende folie die bestaat uit microprisma’s, dat zijn een soort kleine spiegeltjes. Op 1cm² zitten ongeveer 1.000 prisma’s. De prisma’s zijn afgedekt met een heldere toplaag. Door al die kleine prima’s wordt het licht dat op de folie geschenen wordt maximaal gereflecteerd, op korte én lange afstand. Deze folie wordt gebruikt voor de meeste officiële verkeerborden die je langs de openbare weg ziet staan.  

Klasse 1 - Standaard reflectie
Klasse 1 is een retro-reflecterende folie die bestaat uit glaspareltjes die in een kunststof zitten en die laag is weer afgedekt met een gladde bovenlaag. Deze glaspareltjes in de folie zorgen ervoor dat licht dat op de folie geschenen wordt terug gekaatst wordt. Klasse 1 wordt in de praktijk bijna niet meer gebruikt op de openbare weg en is prima geschikt op een verkeersbord op jouw een eigen terrein te plaatsen. Deze folie wordt ook meestal gebruikt als er bijvoorbeeld logo's, kindertekeningen of foto's geprint moeten worden op bijvoorbeeld informatieborden op een schoolplein of op een parkeerplaats.

Ik wil meer weten

3. Duurzaam printen met de TrafficJet™

Van alle verkeerborden die geproduceerd worden, wordt er eerst een printbestand gemaakt. Dit bestand wordt naar één van onze speciale printers verzonden. In deze printers zit geen papier maar, hangen rollen reflecterende folie. Deze TrafficJet™ printer kan ook inkt in speciale verkeerskleuren op reflecterende folie printen. Het SB250 bestek (Richtlijnen Voor Verkeersborden) bepaalt hoe de pictogrammen er op officiële verkeerborden uit moeten zien en welke kleur ze precies hebben. Naast de officiële verkeerskleuren kunnen deze printers ook alle overige kleuren printen zoals de printer dat thuis ook kan. 

4. Vandaalbestendig bord met anti-graffiti laminaat

Na het printen wordt de reflecterende folie gelamineerd, er komt een transparant beschermlaagje over de folie. Die beschermt niet alleen de inkt tegen beschadiging en verkleuren door de zon maar ook hecht er geen verf of sticker meer op de folie. Wij noemen dit anti-graffiti laminaat. Omdat verkeerborden in de openbare ruimte hangen zijn ze gevoelig voor vandalisme (graffiti spuiten e.d.). Verf en stickers krijg je niet van de standaard verkeersborden af en daardoor moet je een nieuw bord laten maken.

Dat geldt dus niet voor de borden die bij ons geproduceerd worden, wij beschermen alle borden met anti-graffiti folie, hierdoor gaat het verkeersbord veel langer mee. Dat is veel milieuvriendelijker en bespaart ook nog eens kosten, een win-win situatie dus.

Meer info over anti-graffiti

5. Summa plotter snijdt de sticker op 0,1mm nauwkeurig

Als de print met anti-graffiti klaar is wordt de rol met geprinte en gelamineerde reflecterende folie op de snijtafel gelegd. Nu worden alle reflecterende stickers uit de rol gesneden met een bijzondere snijmachine. Deze robot kan met een camera zien welk printbestand op de snijtafel ligt en snijdt alle stickers (ook wel Signface genoemd) zeer nauwkeurig uit. De vorm maakt dus niet uit, de plotter snijdt net zo makkelijk rechte lijnen als superstrakke bochtjes. 

 • iDeal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Bancontact Mister Cash
 • PayPal
 • Belfius Pay
 • KBC/CBC
 • betaling achteraf is mogelijkbetaling achteraf is mogelijk

Verkeersbord.be is onderdeel van TrafficSupply

TrafficSupply is dé grootste online aanbieder van verkeers-, tekst- en informatieborden en meer dan 10.000 verkeersgerelateerde producten. TrafficSupply bestaat uit meerdere webshopconcepten, onder te verdelen in Traffic, Parking en Safety. Bij ons koop je zowel verkeersborden met de daarbij behorende beugels en verkeersbordpalen, oplaadpalen voor elektrische auto’s, wegmarkeringen rondom parkeerterreinen maar ook diverse veiligheidsproducten voor de industrie en duurzaam straatmeubilair met een mooi design.

Klantbeoordelingen

feedbackcompany stars feedbackcompany logo Bekijk onze 4717 reviews

Ontvanger prestigieuze ondernemersprijs

Ontvanger prestigieuze ondernemersprijs FD Gazelle
alle shops